Please select the menu again, then click.

Агония язычества перед пришествием Христа | Выпуск #46

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (вересень 2022-го року)

Автор: Олександр Геніш 

Черговий огляд пророцтв в п’ятидесятницькому середовищі за вересень 2022 р.

Розпочну із аналізу пророцтв у США. Так сталося, що під час війни з України туди поїхало трохи тих наших пророків, які були відомі і пророцтва яких я брав до уваги в своїх оглядах. Є різні оцінки таких їхніх поїздок, мовляв, в трудний час негоже залишати пророку свій народ у біді. Однак, то їхня справа, тим паче, що можливо, когось із них спонукав Господь поїхати туди – так би мовити, послужити і народу в діаспорі. А якщо і не так – Бог їм суддя…

«…время краткое. И вот болезни, болезни для молодого поколения умножаться. О, как будет подниматься вопль в станах народа Моего. Но, говорю, это будет великое очищение, великая переплавка… Молитесь за власть, ибо если бы Я открыл вам их замысел, то были бы посты за постами, и молитвы за молитвами. Великое зло замышляют против народа Моего, дабы привести в тесноту. Но если будет зов подниматься к небу – продлю на малое время…» (США, Орегон, 3 вересня 2022 – Молодіжна конференція).

«Многие задаются вопросом: Господи, почему постигает это народ Твой? О, дети Мои, Я иду по земле и мир отнят отнятый от земли. И еще кровопролития увеличатся, тревоги увеличатся. А ты, нард Мой, будь спокоен… Время дается тебе для того, чтобы ты потрудился. Ибо так мало времени! Если бы ты знал, какие времена грядут…» (липень 2022, США, Каліфорнія)

«Як багато хто хвалиться стажем і досягненнями людськими… О, як багато приходять в стани обманщиків, і зваблюють народ, и виводять на інші дороги, виводять на інші пасовиська… Яка біднота духовна! Спустошує ворог внутрішність, втрачається надія і любов до Господа. А Я, Господь, говорю: сильно пильнуй! Подивися на світовий годинник, вони відбивають останні часи… Не завжди так буде. Згущуються великі хмари, і будуть проходити бурі, і вихри будуть проноситися… Випробую будівлю кожного… Час великих тривог, печаль буде за печаллю. Примножаться епідемії і хвороби» (США, Південна Кароліна, 4 вересня 2022 – Л.І).

18 вересня в Каліфорнії лунало слово про те, що деякі люди вважають, що перебувають у безпечній місцевості, однак там буде ще велике потрясіння. А ще, що Господь буде вести народ Свій великою силою.

«Трудность, трудность ожидает народ Мой. Я проведу через трудность, но не оставлю и не покину. Ибо велико будет испытание для народа! […] Будет великое испытание веры Твоей. Если ты устоишь и если ты пройдешь это время – награда ожидает тебя. Потому приготовься к испытанию, приготовься к трудностям. Ибо великие изменения и перемены придут и в этой стране, великое потрясение…» (США, Каліфорнія, 25 вересня 2022)

«Много говорил, что будет пересев – и он идет» (США, Аойва, 25 вересня 2022). Далі йшлося про тяжкі випробування для молодих дівчат і юнаків, інколи навіть із летальними випадками, про близький кінець всьому. Однак, щоб не нагнітати паніку, дослівно дане пророцтво не наводитиму. Адже не виключено, що трапляються і певні нагнітання серед пророкуючих; десь сказане раніше ретранслюється і передається із зібрання в зібрання.

16 серпня в Тернопільській області було звернення стати в молитві на захист за свій народ, вийти із стану безпечності. І бути готовим, що Господь одних берегтиме, а інших забиратиме. «Затишшя, затишшя… Та ще буде буря». Однак варто молитися, щоб ця буря пройшла стороною. І тут також, вже в Україні, звіщалося про те, що з’являться хибні вчення і запаляться «чужі вогні».

«Багато йдуть туди, куди Я не посилав», – йшлося в одному із пророцтв в Росії. Чи не про мобілізацію йде мова? «Навіщо йдеш на ті поля, які вже засіяні іншими? І хочеш начебто принести себе у служінні, в жертву. Та я не маю потреби в цьому». Нехай кожен сприймає це як хоче, а я віднесу це до тої так званої «місіонерської» допомоги російських християн на окупованих територіях. А як інакше?)

«Не протився Моєму волевиявленню, Моїм уставам. Смирись і я сильно благословлю, явлю славу в народі Моєму, чудеса та знамена покажу. Так що багато ще відкликнуться і стануть одним цілим» (23 вересня, Рівненська обл.)

У Рівненській області в декількох місцях наголошувалося на тому, що час останній. І багато ознак буде збуватися на очах людей. Бог бажає підготувати Свій народ до вічності. «Близок День Господний, и очень поспешает». В багатьох розчарування, реальність не відповідає бажанням. Ми хочемо одне, а стається інше. Однак, Бог знає який кінець цього всього. І варто довіритися Йому та не противитися Його волі. Ми, християни, знаємо своє призначення на цій землі і що потрібно робити. І не варто кидатися в різні сторони, бажаючи зберегти свою душу. Будьмо вірні Богу і служімо Йому на всякому місці. І тоді, навіть якщо втратимо життя – збережемо душу.

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (серпень 2022-го року)

Автор: Олександр Геніш 

Черговий огляд пророцтв в п’ятидесятницькому середовищі за серпень 2022 р. «вже так не буде, як було», «хлібна міра від землі буде забрана», «не буде того, що маєш сьогодні», «ще підніметься велика тривога», «сильно звузиться твій шлях» – приблизно так можна підсумувати ті десятки пророцтв, які були проаналізовані мною за серпень місяць.

Можливо раніше я пропустив би подібні пророцтва, не беручи їх до уваги. Але є дві особливості, які змушують мене все ж таки віднестися з повною серйозністю до цих повідомлень: вони звучать в різних куточках землі і звучать від доволі авторитетних пророків чи пророкуючих.

«мудрий сьогодні обрав частку духовну, тому не матиме потреби й в частині тілесній. Бо Я той Бог, який знає, що потребує плоть твоя. Але бачу і не мудрих серед народу Свого. Я бачу, що ці обставини налякали, але не зупинили в ходьбі. Вони й далі знаходяться в марноті і думають, що прийде мир на землю і почнеться таке ж саме безпечне і благословенне життя, будуть примножуватися статки й маєтки. А Я говорю: зупинись, нерозумний! Так не буде! Вже так не буде, як було. Ось Я хочу поколихати безпечність в народі Моєму. І навіть якщо світ буде багатіти і збагачуватися тілесно, народе Мій, Я не дам тобі цього. Бо призначення твоє на землі зовсім інше. Я сказав тобі, що ти в бідності не будеш і не будеш просити, але не будеш і в багатстві. Бо бачу горді серця. Цінності землі – срібло і золото – йдуть попереду дітей Моїх. І думають, що цим можуть вирішити все… Ось Мій народ був випробуваний достатком, і навіть більше мав, ніж цей світ. Я перевіряв Твою вірність… Ділися тим, що послала рука Моя… Дух Святий так говорить: ще прийде в Церкву Мою такий час, що треба буде поділитися одежиною не від надлишку, але від нестачі; треба буде поділитися ще шматком хліба, і навіть віддати останнє… щоб Я наповнив, і зробив як з тією вдовицею. Бо хлібна міра від землі буде забрана, і ваші очі це будуть бачити. Земля буде виснажуватися і не дасть плоду. А Я буду дивитися на жертовність сердець дітей Моїх. Не бійся, і не страшися! Бо в Мене вже приготовлені «ворони», які будуть приносити хліб вам» (Івано-Франківська обл., 04.06.2022)

«Плавильня буде, – так говорить Господь. – буду очищувати народ Свій… Деякі підуть аж за море, але й там буде неминуче горе. Бо кого визначив переплавити і приготувати – не заховаєшся. Шукайте лиця Мого, наближайтеся до Мене. Я вас не залишу, Я вас укрию, Я вас помилую, Я вас захищу. Кожен май єднання з Господом особисто… Затишшя перед бурею. Буря буде. Але не бійся, народ Мій. Для вірних в Мене є особлива порція благодаті, особлива милість» (Волинська обл., серпень 2022 , М.К.)

Дійсно, багато людей кинулися в еміграцію, шукаючи кращого і безпечнішого життя. Однак там за океаном, і в Європі, також звучать пророцтва про грядущі випробування. «І там буде неминуче горе», прийдуть випробування для всієї землі.

Далі в поле зору потрапили пророцтва зі США. До слова, деякі пророкуючі із наших місцевостей зараз там. Та вже давно в тамтешніх церквах звучать попереджувальні слова про тяжкі випробування.

«прийдуть великі випробування, і випробую кожну душу… Не час збагачуватися, не час догоджати тілу. Час знайти Господа!.. Маєш хліб і до хліба – будь задоволений і дякуй. Бо скоро багато чого не стане, і не буде того, що маєш сьогодні» (США, Південна Кароліна, липень 2022)

«…зближайся зі Мною, шукай лиця Мого як ніколи. Бо трудності прийдуть, великі переміни прийдуть. Де будеш черпати силу?.. Буде вибір стояти перед тобою, ворог буде давати тобі пропозицію – ставити чи не ставити. Ти зроби перевірку… не бери те, що не від Мене… Залишите все. Для чого вам все це, якщо ним буде користуватися інший?.. Збирай собі потрібне для переселення. Слухай голос Мій, бо Я буду виводити народ із цієї місцевості. Бо великі потрясіння прийдуть» (США, Каліфорнія, 5 серпня 2022)

Остання фраза досить цікава… Пригадую, вже потрапляло в одну із моїх моніторингових статей пророцтво про те, що будуть втікати і з Америки. Однак, щоб зробити якийсь висновок, підстав ще замало.

«Я, Господь, не отнял еще Своей милости. Сколько советов проходило за закрытыми дверями, сколько решений было человеческих не на благо твое. Но небо удерживает еще… Не готов для сражения еще народ Мой, так мало силы, так мало запасов… О, как многие положили в сердце свое бежать в дальние пределы; с одной стороны в другую мечется народ. Где найдешь покой на этой земле, когда пойдет горе от края до края? Я посещу каждую страну, посещу каждый город, каждую церковь и каждый дом. И постучу неожиданно к сердцам многих. Будет испытан каждый человек, каждое строение… Волнения за волнениями подымаются. И еще поднимется великая тревога…» (США, Массачусетс, серпень, Л. з Іл.)

«велико сузится путь твой, и будешь вспоминать эти дни благоприятные… Ибо придут времена великих испытаний. И не будет блеска и пиршества, и не будет таких собраний на этом месте…» (США, Массачусетс, 28 серпня)

Зверніть увагу, що попереджуючи про складні часи, зокрема економічно, Бог не закликає збагачуватися матеріально, робити запаси. Навпаки, йдуть застереження про хибність такого підходу. Не схвалюється і еміграція (хіба що для когось така особиста воля Божа)… Необхідно зближатися з Господом. Часи очевидно будуть тяжкі, народ Божий зустрінеться із сильними зустрічними вітрами. Потрібно буде протистояти. Для цього потрібна духовна сила, розуміння Писання, і вміння чути голос Господній. А зараз, маючи можливості, служімо! «Надійся на Бога, твори добро, живи за правдою на землі і будеш ситий з багатства її» (Пс.36:3)

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (липень 2022-го року)

Автор: Олександр Геніш 

Публікую черговий огляд пророцтв, які звучали в п’ятидесятницькому середовищі у липні (або ж були опубліковані в цей час. Залишу деякі думки, власну оцінку.

Часто публікують пророцтва ніби то за 1990-2000 рр., в яких Бог відкривав про сучасні події. Ці пророцтва доволі точно відображають дійсність, однак я їх не можу брати до уваги, бо вони були опубліковані лише зараз, після настання війни. Де ж ви були раніше з цими пророцтвами?.. Зараз це було б гарним свідченням дії Божих дарів…

Є ще й такі, які починаються подібними словами: «Дочь Моя, запиши то, что открою тебе и передай народу…». Не радив би і їх брати до уваги. Багато фантазерів нині з’явилося – хтось хоче слави, у когось не вистачає мудрості та пізнання – от і вигадують по домах всілякі відкриття. Це який масштаб служіння пророка має бути, щоб отримувати одноосібно такі відкриття і передавати церквам! Це взагалі не рівень «пророкуючих». Підхід типу «запиши і передай по інтернету народу» з’явився недавно, і нічого спільного з Божими діями не має.

Як завжди, трапляються дуже сумнівні пророцтва і відкриття, які соромно навіть цитувати. Але оскільки люди вірять, варто викривати ці вигадки.

В одній із слов’янських церков в США (SCC) старша жінка ділиться видінням, яке було показано якійсь сестрі в 1985 році. Цитую дослівно: «Будет большой голод на земле. Так, что люди будут ходить с черными лицами. А народ Мой верный вскипятит воду, нальет, возьмут ложки, похлебают и будут сыты. И лица народа Моего будут светлыми». Розказує дуже щиро, аж плаче. Потім видає ще одне видіння: «Атом, радиация и сероводород не должны даже именоваться в народе Моем, потому что верным Моим не принесут никакого вреда». А коли вони збиралися в Америку, то таке було їм слово: «Будет хорошо [в Америці]. Но пройдет время, возбудится народ против народом Моего, и вывезут народ Мой на такое место, где нет крова, нет воды, нет пищи – на открытое, пустое место. И предложат возвратится в ту страну, с которой выехали [в Україну]. Но Я не благоволю, не делайте этого. Я возбужу желание народа в другой стране, и они приедут и скажут: вам эти люди не нужны – так отдайте нам. Заберут, увезут и там будет жить еще лучше, чем здесь». Оце, друзі, на лице печальна картина, в якій доводилося жити віруючим – в оманливих сподіваннях, в очікуванні здійснення усіляких лжепророцтв. Ця старенька жіночка все життя прожила, чекаючи здійснення цих видінь. Більше того, ці видіння ретранслюються у сучасних церквах і поширюються серед віруючих. Не відкидаю варіанту, що ці «пророцтва» свого часу були вигадані спецслужбами, щоб дискредитувати п’ятидесятників. Оце то ворог насміявся над віруючими… А якщо ви теж приймаєте ці пророцтва за істину, то напишіть мені, я вам покажу абсурдність цих слів – і про ситість від хлебання води, і про вплив радіації на вірних, і про переїзди з країни в країну задля пошуку «де краще».

Часто в поле зору потрапляє «брат Іван» з Рівненщини, який регулярно ділиться своїми «видіннями» в різних християнських групах. Однак, цей Іван має сумнівну репутацію у своїй місцевості і там його «видіння» не сприймають всерйоз.

Тепер занотую фрагмент пророцтва, яке було сказане у червні в Німеччині пророком (М.С.), який визнаний в багатьох п’ятидесятницьких церквах України. Звучить попередження про труднощі, які чекають віруючих людей.

«Ты подошел к границе испытаний. Именно твое поколение столкнется с этими трудностями. Нет, это не далеко, это не за дверью. Это близко! […] Народ, как тебе должно молится в это время, как нужно быть готовым… Народ, если бы ты знал, в какое опасное время ты живешь… Ты об этом говоришь, об этом рассуждаешь, но ты не знаешь до конца, в какой ты опасности. Как тебе нужно вопиять о детях твоих… Фараон готовит планы… Не время спать, не время выяснять отношения. Время смиряться и искать лица Господнего […] Я хочу тебя оберечь от многих бед…»

Це не є щось нове, я фіксую вже доволі багато попереджень такого змісту. Навіть і в цей раз зустрічав ось такі пророцтва:

«Строятся тюрмы, и пойдут туда не только сыновья Мои, но и дочери Мои […] Поднимается великая скорбь, с разных мест, с разных стран. И будут вопиять Мои сыновья и дочери» (Білорусь, 2022)

Такі попередження лунають у церквах по всіх кінцях землі, з чого можна зробити висновок, що випробування для віруючих прийде у всьому світі. Ймовірно, це буде щось глобальне. Адже навіть і в Америці лунає таке слово:

«И вот, пройдет некоторое время и будет выбор пред тобою стоять. И как устоишь, и как пройдешь, если не будешь иметь ведения от Меня, если не будешь иметь силы от Меня. Ибо путь нелегкий пред тобою предстоит… Подуют сильные ветры… Времени осталось мало для народа Моего» (15 липня, Каліфорнія)

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (червень 2022-го року)

Автор: Олександр Геніш 

До вашої уваги черговий огляд пророцтв, які звучали в п’ятидесятницькому середовищі у червні. До розгляду потрапили також пророцтва із з’їздного зібрання у Збужі, яке відбулося на свято Трійці. Фіксуватиму лише окремі, найбільш гострі чи незвичні моменти, а типові заклики до освячення, збудження ревності та зміцнення віри упускатиму.

4 червня у церкві «Віфанія» м. Луцьк лунало слово про скоре завершення війни і, як я зрозумів, перемогу України: «Разве Бог не слышит, разве Бог не видит? Придет время, и оно уже подходит, и Господь скажет: «Довольно!». И будет радость тогда неизреченная! Бог благословит эту местность, эту страну благословит».

В контексті війни звучало також слово в одній із церков Тернопільської області: «Ворог відкрив пащу і погубляє душі за душами, і поглинає… Народ, коли ти нині продрімаєш – велико заплачеш, бо йде вал за валом, щоб вбити і погубити… Важливо бачити Мій почерк на землі і те, що Я хочу зробити. Я нічого не втаїв від тебе, все написано на сторінках Священного Писання… Ти в очікуванні, щоб закінчилися ці події – прийдуть інші, не легші. І опустіє земля, і ізвітріють комори житниці. Де наберешся сили, щоб звіщати, що Я є живий Господь? Коли нині стільки докорів… Об’єднайся, піднімай голос молитви! Подивися, як Я охороняю тебе в ці дні і роблю для тебе благополуччя й затишок… Бо тут горів жертовник, і приносилися жертви благоухання, приємні небу. І твій край збережений. Є міра Моя і є допуск Мій…»

В цій же області було пророцтво із такою фразою: «Скудність впереді чекає… Йдуть ще тяжчі часи».

13 червня у Волинській області було пророцтво попереджувального змісту до тих, котрі ігнорують голос Божий і не бажають виправляти своє життя: «Я оглянув кожне серце і знайшов таких, яким хочу дати останнє попередження: зупинись на своїй дорозі. Сокира вже біля твого кореня за твій непослух і недбале життя переді Мною. Прийде час, коли розведеш руками і скажеш: «Господи, а тут як мені пройти?» А Я згадаю тобі про той час, коли Я кликав тебе, щоб ти прийшов до Мене з покаянням… Я кличу тебе сьогодні».

14 червня в Ільїні було слово про те, що в народі втрачається страх Божий, багато безпечних; що для багатьох молитва стала тягарем; що є велика небезпека, особливо для молоді.

У Колесниках було сказане попереджувальне слово для церкви, був заклик до покаяння, говорилося про необхідність очистити свої серця і доми від непотрібних ідолів.

Зафіксую ще й таке слово, яке було 14 червня в одній із церков Рівненської області: «Нині хочу попередити тебе про те, щоб ти просив мудрості у Бога і мудро поступав. У словах будь дуже обережним, у розмові – дуже уважним. Якщо говориш – говори про Ісуса Христа, про дивні діла Його, про милості Його. Бо прийде час, зміняться обставини і багато постраждають через свій язик. Будь обережним…»

Що ж стосується зібрання у Збужі, яке відбулося 12 червня, то спершу зафіксую деякі висловлювання, а потім прокоментую:

«Информация человеческая отнимает у вас время, молитву и силу. Вести этого мира удалили молитву из души твоей. Придет время, приближается, когда Господь скажет войне «нет».

«Многие в страхе и ужасе. А Господь говорит ныне для тебя: Не бойся, Я с тобою! Я сохраню тебя, сохраню пределы твои». Умножь молитвы… Я многих благословлю, и вы прославите велико Господа. Не бойтесь, не бойтесь! Но знай, народ Мой, не всегда так будет. Будешь только вспоминать о служениях, о встречах… Пока время благоприятное – пользуйся временем и прославляй Господа».

Загалом, пророцтва у Збужі не відкрили чогось нового; радше вони доповнювали і підтверджували ті змісти, які лунали у пророцтвах в інших церквах. Більшість пророцтв у Збужі були направлені на пробудження ревності людей і зміцнення їхньої віри.

Не омину і критичної оцінки… Вже не вперше у Збужі через пророцтво звучить така фраза: «Для многих это последнее служение». Як це трактувати – незрозуміло. Що мається на увазі під «служінням» – зібрання у Збужі чи взагалі будь-яке зібрання? У першому варіанті, це цілком очевидно, що деякі там присутні люди (серед кількатисячного натовпу) більше не приїдуть у Збуж (причин на це може бути багато); у другом ж варіанті викликає непорозуміння слово «для многих» – після пройдених двох тижнів, можна це слово піддати сумнівам (ні для яких «багатьох» зібрання у Збужі не стало останнім). Можливо цей вислів колись гарно спрацював і тепер увійшов у звичку, щоб його механічно вживати перед кожним зібранням?…

Ще звучала така фраза: «Нині Дух Святий особливо трудиться над молодим поколінням, щоб підготувати служителів Нового Завіту». Я то вже звик до таких формулювань і знаю, що мова йде про те, що Бог бажає з молодих людей зробити сильних духовно служителів. Однак, якщо ретельно піддати аналізу цей вислів, то два запитання розбивають його авторитетність: А що раніше Дух Святий «не особливо» працював над молодим поколінням, працював в меншій мірі? Раніше Дух Святий готував служителів не «Нового Завіту»?

«Пролляться пізній дощ і стане Україна в центрі уваги народів» – знову мова про те, що в Україні у Церкві буде являтися Божа сила і слава, буде пробудження. І я вже почав радіти, як чую далі: «Теологія залишиться в стороні. Але там, де поведе Дух Святий під помазанням Своїм, там де старці і стариці несуть заступницьку молитву в нічний час, звершиться велика справа і пролляється пізній дощ». І знову я бачу або невідповідність Божому Слову, або недосконалий словниковий апарат пророкуючої. Багатьом у місцевих церквах надали негативного значення терміну «теологія», і вони його вживають у невірному змісті. Якби прозвучало в пророцтві «людські вигадки» чи «людська мудрість» замість «теологія», то питань не було б…

«Дух Святий є, порушення води на місці цьому… І багатьох вже торкнувся, і підуть зціленими з цього місця». Чудова аналогія з однією відомою історією із Писання. Але так хотілося б, щоб і дана історія мала продовження… Де ті люди, які отримали зцілення? Чому пішли додому нічого не заявивши і не засвідчивши?.. Це ж не до вас Ісус сказав: «Глядіть, нікому не розповідайте»… Чи про «багато зцілених» то дещо перебільшення?

У пророцтвах, на жаль, спостерігається дещо спрощене розуміння сучасних процесів. Все зводиться до таких заяв: «будь вірний і збережу», «якщо народ Божий покається, посилить молитви – зцілю землю». Але є і достатньо хороших пророцтв, які виконують свою функцію в Новозавітній Церкві – так, як це задумав Господь. І це радує. Є і вияснення, і слово для утіхи, і звіщення певних штрихів майбутнього.

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (травень 2022-го року)

Автор: Олександр Геніш 

Нарешті маю змогу здійснити огляд пророцтв, які звучали у травні і потрапили в поле мого зору. Узагальнюючи ці десятки пророцтв, вкотре простежується заклик до освячення, запевнення в Божій вірності та всемогутності, звіщення про певні труднощі в майбутньому і т.д.

27 вересня 2021 року в Луцьку звучало пророцтво про те, що Бог буде забирати від землі молодих і старших. Робитиме це тому, що в майбутньому, коли прийдуть великі випробування, ці душі можуть на встояти, засумніваються, почнуть нарікати. Подібні пророцтва чув і раніше, тому є у мене підстави вірити цим словам.

6 травня 2022 в Тернопільській області було таке слово: «Діти мої, місцями буде трудно, буде спрага хліба, і опора хлібна зменшиться у великій кількості. Тому сьогодні зроби запас, поповни кладови свої, щоб ти мав і другому міг подати. Ви кажете: «Сьогодні скудість». Сьогодні ще не скудість, вона буде. Але діти Мої не залишаться без їжі». Про ймовірний голод в світовому масштабі прогнозують чимало експертів та економістів, ми й самі спостерігаємо дефіцит певних видів товарів.

«Проказа грядет еще впереди, слышишь народ? Впереди трудное время, еще тяжелее» – ось фрагмент із пророцтва у Чернівцях 8 травня 2022 року. Зафіксуємо і його.

Далі буду більш критичним, і зосереджу свою увагу на тих пророцтва, які дискредитують п’ятидесятництво, чи навіть самого Бога. Адже цього разу такі пророцтва переважали у моїй вибірці.

Трохи менше, однак звертаю увагу я і на пророцтва та відкриття, що звучать в слов’янському середовищі у США. На жаль, спостерігаю низький рівень розвитку пророчого служіння. Наприклад, оцініть самі фрагмент наступного пророцтва:

«Я вижу каждое сердце на месте сем. И вижу сердца, которые сегодня как бы удалены… Поправь светильник Дух вечного Бога. Приди ко Мне с полною верою глас великого Бога…» (Калифорнія, 6 травня 2022). Теологічна каша!

А також послухайте відкриття біженця із Маріуполя, який приїхав до США і отримав можливість поділитися там словом:

«Вижу у видении Божий сосуд и жидкость прозрачная, хорошая, масло в нем, хорошая. Но на дне есть осадок немножко. И время от времени враг подходит, щелкает такой как бы зажигалкой, или факелом или чем, и так поднес и чуть-чуть как бы подогрел снизу. И то, что было там начало бурлить, кипеть. Одно такое было откровение. Второе было откровение, что сосуд хороший, но горлышко очень узкое. И Бог берет этот сосуд в Свои руки и начинает мять. Работает над ним. Поток води, поток благодати идет в это горлышко и все расплёскивается. Но после того как Бог помял, это горлышко стало больше» (Калифорнія, 6 травня 2022).

Що це за історії з жанру дитячих мультфільмів? Подача матеріалу взагалі на першокласному рівні. Це Премудрий і Всемогутній Бог буде так відкривати істини Своїм дітям? І що, власне, це відкриття відкриває нового чи яким чином допомагає краще зрозуміти вже існуючі істини Писання?

В штаті Оригон звучать пророцтва про те, що Америку чекають біди, гоніння на віруючих і т.п.

В штаті Массачусетс (31 березня 2022) було пророцтво такого змісту: «Поправьте свои светильники и выходите на встречу Жениху. Ибо этот раздался крик: Жених идет. Выходи народ! Но народ как бы уснул, а мудрые стали поправлять светильники и смотрят на себя и проверяют свой храм». Про що притча, шановні, яку цитуєте? Чи дійсно вже прозвучав той клич, про який говорите? Чи не в момент приходу Христа пролунає цей крик?

Далі трапляється мені пророцтво через якусь жінку в Луцьку, яка в надто серйозному тоні і на підвищених тонах почала погрожувати народу, що якщо він не перестане звинувачувати в цій ситуації (очевидно війні) людину (напевно певних політиків), то Бог ще й сюди «опустить Свою важку руку». Ще й перших слів не встигла проголосити жінка в зібранні, як той хто робив запис і ті, хто стояли в той момент поруч, почали молитися, зідхаючи в страху: «О, Господи, О Боже».

«Беззаконня в народі, треба покаяння. Часи йдуть ще тяжчі» – пророкує жінка в одному селі Рівненської області 11 травня 2022 року. «Я уже начал дело Свое и Я довершу», – начебто каже Бог. Невже таки прямо зараз Бог почав Свою справу? Чи може Його справа звершується на землі вже давно?.. «Нет движения воды в станах» – як хочете, так і розумійте ці слова.

Видіння в іншій місцевості на Рівненщині, 22 травня 2022 рік:

«Було видіння, що мама кормить дитину і держить перед собою телефон і дивиться все, що їй там подобається. І дитина впитує разом із молоком матері оцю всю мерзость. І діти стають залежні від телефону. А Бог каже: треба, коли кормите дитину Біблію читати. Не просто, щоб лежала, а в слух читати. Коли вагітна жінка дивиться фільми, то буває пуповина зав’язується. І кесарове получається»

Якесь середньовіччя, дрімучий ліс в п’ятидесятництві! Я за те, щоб гріх називати гріхом, показувати в чому саме той гріх. А не змішувати все докупи. Заявляти, що є ось такий зв’язок між переглядом відео під часу годування і дитиною – дуже серйозно. Ви ще почніть пророкувати, що дитину треба зачинати і інтимом займатися під слова Біблії, читаючи її вголос…

Що ж сказати?… В якого Бога ми віримо, яким Його представляємо, те й пророкуємо від Його імені. Маю надію, що такі низькопробні, сумнівні пророцтва не звучать в церквах, а десь в так званому «підпіллі», по хатах. Адже пророцтва (аудіозаписи), розглянуті мною, взяті із відкритих джерел інтернету – в спеціальних соц. групах. До того ж, в знайомих мені церквах я вкрай рідко зустрічаю подібні висловлювання. Хоча такі нісенітниці від імені Бога проголошуються дедалі все частіше. І немає впливу на таких діячів, немає покарання. Навіть з тими пафосними заявами в часи пандемії Андрусишина, Плахотнюка та деяких інших ніхто ніяких висновків не робить. Мутять воду в народі і далі. А потім пророкують, що «нет движения воды в народе». Поменше б ви ту воду мутили…

Ні, я не є скептиком пророцтв, радше, навпаки, ревнителем духовних дарів. Тому і доводиться писати про непопулярні речі, і витрачати години свого часу, щоб зробити це служіння більш якісним.

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (квітень 2022-го року)

Автор: Олександр Геніш 

Перед тим, як перейти до огляду теперішніх пророцтв, хотів би згадати деякі пророцтва, що звучали у Збужі і подивитися на їх виконання. (нагадаю, що Збуж – це село в Рівненській області, де регулярно, починаючи з 1998 року по декілька разів на рік проводяться з’їздні зібрання в п’ятидесятницькому дусі). Маю намір десь зробити детальний огляд пророцтв у Збужі, поки ж обмежусь окремими згадками. Переглянув записи трансляцій цих зібрань за останні декілька років. Переважна частина пророцтв були спрямовані на покаяння людей, зближення з Богом, утвердження у вірі, пробудження свідомості і т.п. Що стосується майбутніх часів, то йшлося про те, що наближаються тяжкі часи, хвороби, потрясіння, завершується релігійна свобода, будуть масові відходи людей від землі, будуть звершуватися Божі суди, і дуже скоро прийде Христос.

Тема пандемії і війни таки звучала, однак дуже рідко і в загальних формулюваннях.

В 2014 році у Збужі лунало попередження про те, що на східну частину України наближається розруха, що багато буде поранених, і що треба негайно втікати з Слов’янська, адже навіть дехто з віруючих буде взятий в полон. Дослівний текст:

«вопль, плач и разорение приближаются. И скажите земле восточной, пусть принесут жертву моления, ибо пройдет вервь разорения и отвес уничтожения, и многие восплачут и возрыдают… нога иноплеменника ступила для того, чтобы разорять и уничтожать. И много будет пленных и раненых, и земля уже не скроет крови убитых. И скажите жителям Славянска, пусть убегают с места того, ибо та земля подлежит совершению судов Моих… И будет много беженцев. С хлебом встречайте, с любовью. Молитесь за народ Мой, ибо многие думают: «Пройдет так». Нет! Будет много из народа Моего взяты в плен и в заложники. Посему надлежит ускорить время переселения, потому что меч, меч навис велико. Не успокоится замысливший коварство, и будет замышлять еще одно, другое…» (Збуж 09.06.2014)

Дуже чітке і актуальне на той момент слово, яке швидко тоді стало поширюватися. Однак є одна ремарка. Бойові дії навколо міста Слов’янськ точилися у квітні-липні, пророцтво ж було проголошено 6 червня, вже після пікової точки бойових дії (найгарячіші бої були у квітні-травні). Вже було і жертв багато, і полонених, і біженців. Тому якби і так очевидно було, що безпечніше залишити ці міста, адже «меч, плач и разорение» вже принесли багато шкоди…

Також за день до проголошення слова, 8 червня, на свято П’ятидесятниці після богослужіння в приміщення церкви християн віри євангельської «Преображення Господнє» увірвались бойовики й заарештували дияконів Володимира Величка та Віктора Брадарського, а також двох дорослих синів старшого пастора — Рувима і Альберта Павенків (чоловіків згодом вбили). Багато хто згадував тоді про це пророцтво.

23 серпня 2015 року у Збужі було таке слово:

«Народ Мой, приготовься к великому испытанию. Ибо многие, стоящие на этом месте пройдут через великие испытания. Ибо приближается время великого отхода от сей земле. Многие будут забраны от сей земле. Юноша и девица, приготовься до встречи с Господом. Ибо земля назначена для плача. Это Моё действие, это Мой план…» (Збуж, 23.08.2015)

Випробування таки прийшли, і те, про що було сказано, фактично виконалося.

Тоді був 2014 рік, Слов’янськ, а зараз у 2022, Маріуполь… Чи попереджав Господь Своїх дітей у Маріуполі про небезпеку? Що говорив через пророчі дари? Члени п’ятидесятницьких церков Маріуполя розповідають, як напередодні війни по їхніх церквах звучали пророцтва з попередженнями про небезпеку, із закликом до готовності залишити місто. Пастор церкви «Блага вість» Віталій Прудніков пригадує, як його дочці було сказано, що Бог переселить її в інше місто. Цей же пастор в одному з відеоефірів, а також деякі інші члени, підтверджують факт проголошення пророчого слова 20 січня 2022 року в церкві під час молитовного зібрання наступного змісту:

«Дети Мои, открываю вам тайну Мою. И вот приблизилось то время, когда подниму и буду выводить Свой народ. И кто поверит, пойдет, как Авраам; кто не поверит, побежит, как Лот. А некоторые останутся, как жена Лота. Уразумей это ныне, народ. Время такое грядет. Хочу, чтобы народ Мой слушал ухом веры, стоял в вере и истине, и хранил, хранил себя неоскверненным от этих вестей и новостей, которые затуманивают разум и не дают четко, внятно слышать голос Духа Святого…»

Переглядаючи зібрання у Збужі, варто зауважити ще таке пророцтво:

«Как многими овладел дух сребролюбия… обогащаются телесно, а души в запустении… И ныне предупреждаю тебя, что могут быть напрасны твои труди, твои строения, твои украшения…» (Збуж, 21.06.2021)

«Идет великое испытание для народа, и народ не готов…» (Збуж, 2021)

Зараз таки добре розуміється, що то малося на увазі, і як можуть «труды быть напрасны»…

Тепер хотів би оглянути інші пророцтва, які звучали у церквах за останній місяць (березень 2022). Звучить багато чого, але більшість так званих пророцтв я не беру навіть до уваги, зважаючи на їхню дивакуватість, очевидну заполітизованість, сумнівність походження і т.д. В основному до уваги взяті пророцтва від тих пророкуючих, які мені відомі і які є визнаними в братстві УЦХВЄ. Наводитиму лише фрагменти, які стосуються звіщення майбутніх часів (на кожне з них маю оригінальний аудіозапис):

«Закони ще ожорсточаться, обмеження помножаться у всіх напрямках. Земля буде оброблюватися, але в трудний час. Голоду в найближчий час не буде на землі. Але біди будуть, люди будуть зітхати… Разом з тим, Доми молитви наповнюватимуться людьми. Це той час, про який Я звіщав неодноразово… Через тісноту Я здійсню те, що визначив… Будуть проявлятися такі діла, як в дні апостолів… Відбудеться очистка народу, а тоді заберу його до Себе, і будуть разом зі мною усі святі» (лютий, 2022).

«Скажи, чи Я казав тобі збирати речі свої і залишати доми свої? Чи я піднімав тебе і казав, щоб ти переселився?.. Не хочу, щоб ти задавався питанням: що буде далі? Я хочу, щоб ти довіряв Мені. Народ, не бійся! Ти в руці Моїй. Ще не буде дотику ворожого до Моїх дітей, ще не час. Але кажу тобі: готуйся і будь мудрий, збагачуйся, і проси, щоб віра твоя була непохитна.. Нині задайся питанням: що я можу зробити?» (Ланівці, 25.02.2022)

«Я бачу хитання багатьох. Я бачу, як в багатьох опустилися руки, як кажуть: у мене немає запасів, у мене немає зв’язків, немає того, хто поміг би мені куди бігти. Нині говорить Дух Святий: нікуди не треба бігти народу Моєму, залишайся на своєму місці… Я багато обіцяв народу Своєму, і говорю нині: якщо прийдеш у правильний стан перед лицем Моїм – розвію хмари і прийде затишшя» (Котів, лютий 2022)

Недавно був опублікований аудіозапис пророцтва, яке було проголошено у Богородчанах у 2016 році. Ось його зміст: «Діти, якби ви знали, як скоро різко все почне змінюватися. Ви навіть і не уявляєте. Я хочу, щоб ви робили запас у молитвах, постах. Хочу, щоб у сім’ях поправили жертовники… Час йде тяжкий». Пророкуючий бачив таке видіння: Полиці магазинів будуть пустими. З півночі йде вітер… Ворог хоче, щоб у цьому краї пролилася кров. Меч прийде у багато сімей. Багато синів позабирають і багато не вернуться. Але якщо будете їх благословляти і молитися, Бог не залишить.

«Дети Мои, время близко! Как близко время великих перемен. То что вы видите – это только маленькое начало. Хочу, чтобы народ Мой был готовый, чтоб спящие пробудились! Как мало осталось времени! Молитесь за молодое поколение, особенно за тех, кто в подростковом возрасте! Молитесь, ибо не знаете, с какими трудностями они столкнутся, какие выйдут законы, какие будут поставлены рамки…» (Київ (М.С.), 27 лютого 2022)

«И вот, зов народа передо Мною. Вижу и слышу плач матерей, слезы их. Говорю сегодня во всеуслышание: будет отодвинута та стена несогласия, в которую сегодня уперлись народы. Но это будет совсем на короткое время. За этим идет более страшное. И многие будут стоять в недоумении… Плачьте о себе и детях ваших… Ты правильно делаешь, что сегодня несешь молитву за ближнего твоего. Это благо для души твоей, это во спасение твоё и награду твою. Но говорю сегодня: возревнуйте и восплачьте о себе, и о детях ваших» (Білорусь, Мінськ, 28 лютого 2022)

«… Я поверну обстоятельства в другую сторону, и эта земля, которая терпит поражение; еще будет благословляться сильною Божьей рукою; еще будет изливаться сильный последний дождь благодати великой на эту землю; еще буду посылать тружеников с этой земли по всему лицу земли; чтобы возвещали истину Мою… Стоишь ли ты в истине? Ибо будут расширяться военные действия. И на этой земле также пройдут труды Мои, и также будет плач и слезы… Стонет земля. Знай, народ Мой, что тот, кто поднялся с мечом, уже перешагнул меру, допущенную Богом. По молитвам народу Моего придет Мое вмешательство… рука Моя будет протянута, чтобы остановить, поменять направления этим трудам» (Бельгія, 02 березня 2022)

«Буде ще пробудження! Буде ще мир! Будуть ще співатися пісні хвали! Ще будеш чути жахаючі новини, деякі очі бачитимуть страх, але Я говорю: не бійся, тільки віруй!» (Івано-Франківськ, 2 березня 2022)

«Сокращу это время, когда поднимется вопль и моление, когда придет очищение народа Моего… Сейчас много укоров: куда же Я смотрю, что гибнут люди. А Я говорю: если бы вы знали, сколько сейчас людей умирают с словом Моим на устах, с Именем Моим на устах. И этого не было до сей поры… Потому что Я хочу еще покаяния в этой стране… То, что обещал, исполню: будет еще великое употребление Моего народа, еще будете видеть чудеса и исцеления. Многие спрашивают: почему пришло это именно на нашу землю? А что если Я избрал тебя для этого, чтобы ты прошел? Потому что теснота и скорбь очищает. Во многих местах сейчас проходит огненное крещение народа Моего» (Житомирщина, 04 березня 2022)

«Многие рассуждают о всяких мировых событиях. Слышишь ли ты, народ Мой, Мои шаги по планете Земля? Как многие еще расхаживают по этой земле, еще строят планы! А я говорю одно: собирайся к славному переселению!.. Посещу еще земли, пройду по многим пределам, и суды Свои совершу, и потрясение великое будет.
О, Россия, Россия… будет разрушение, падет великая стена, ибо трещины уже в основаниях. Придет это неожиданно и оно будет как ужас для многих.
Америка, Америка… Как во многих будет истерика, потому что будут бежать… будет настигать опасность… суды Мои и потрясения велики… Посылал посланников Своих, чтобы оплакали неоплаканную землю, дабы били вестниками истины Моей и стояли на страже, и солили эту землю. Но соль потеряла силу, но соль изветрела. Терпение Мое кончается. А воля Моя – спасать, воля Моя сближать!
А Китай, Китай… Будет дано веление – выступай! И многие переступят границы, и многие окружающие устрашатся.
Украина… если бы она склонила колени… Я хочу пролить проливной дождь, дабы слухи об этих благословениях пошли еще в дальние пределы! И караваны из дальних пределов направятся в эту местность, дабы получить благословение и исцеление. Произведу Свою работу!»
 (Рівненська обл., 2021)

«Посильте піст і молитву, щоб скоротилося це, щоб рука Моя вступилася. Направляються натовпи народу, які будуть ходити з міста до міста просячи їсти. І багатьох заполонить зубожіння… В цих умовах формується церква в огні, яка буде опоясана силою благодаті Моєї, на яку не находить страх, яка не буде втікати до інших країн, а буде шукати зустрічі зі Мною… Багато ще планували і були в очікуванні, що повернуться дні благополуччя. Залишаться в історії… Бо прийде друга дорога для народу Мого, і Я стану піднімати помазаників Моїх. Я дам ще покаяння для народу, і сила Моя буде звершатися!» (Рівненщина (П.Ц.), 14 березня 2022)

«Многие предпринимают много дел, планируют обороты, бизнес – как многие ошибутся! .. Идет время пересева народа Моего, время трудное по всей земле. Церковь будет подготовляться по всем континентам… Потрясу все народы» (Нічогівка, 15 березня).

«Мир, мир – у всех на устах. Приближается время, и дам этот мир. Но этот мир будет недолгим и кратким. В это время Я особо посещу Свой народ, подниму его в силе Духа Святого. По всем местам поднимется Мой народ в великой силе… Итак, хочу, чтобы в это время вы не распоясались… Потому что по всему лицу земли пройдут войны, и земля покроется кровью. Будут войны даже там, где никогда их не было. В это время Я готовлю Свой народ, чтобы он был сильный… Не ужасайтесь тому, что еще будет и предстоит быть. Потому что Я готовлю сильный народ, чтобы он выстоял в последнее время» (29 березня, Кривий ріг)

«Царь нечестивый, который думает, что имеет власть над жизнью людей. Но не знает, что дни его сочтены, и ангел губитель стоит одесную его. Но вот еще определено время, дабы ему идти и наступать. Но по определению времени сего, которое пройдет вскоре, придет великое поражение чресл его, – говорит Господь. – И строения его будут разрушены, и падение будет великое. Но вот еще будут бедствия за бедствиями, и слезы за слезами. И ныне надобно взыскать Господа так, чтобы не ослабели ноги и не пошатнулись колени. Ибо доколе свершится суд над худыми делами человека сего, пройдет много бедствий и испытаний для народа Моего. И каждый, кто не будет иметь общения личного с Господом, упадет. А желание Господне – спасать и укреплять. Потому не думай о том, что будет и как будет, а думай о том, чтобы пребывать в общении с Господом. И Господь поставит ограду и защиту вокруг народа Своего. И не смотря на трудности, буду укреплять дух, и открывать небеса. Даже когда идет стеснения для плоти, не буду считаться с этим, ибо возлюбил внутренность и хочу, дабы вы пребывали В Царстве Моем вечно. И для этого Я соделаю много потрясений, дабы освятить народ Свой. И во всех этих трудностях будет благо, благо для верных Моих. Ограда Моя не будет снята от тех, которые руководятся страхом Моим. Умножайте молитвы, народ Мой, за дома свои. И то, что может рука делать – делайте. Не колебайтесь умом своим, ибо не время полагаться на разум свой. Ныне время открыть сердце Свое и доверится Господу. Ибо тот Дух, которым Я запечатал вас на день искупления, подскажет как поступать. Кого вывести – выведу, кого подкрепить – подкреплю, кого употребить – употреблю. Посему ревнуйте! Ибо удел ваш есть Господь! Я освятил вас и соделал царями и священниками. Но царство ваше не от мира сего, говорит Господь. Ибо если бы Я хотел, чтоб вы царствовали здесь, то не допускал бы бедствий в вашу жизнь. Но вот приготовляю для вас жилище нетленное на небесах» (20 березня 2022)

Отакими були пророцтва, що звучали в березні… Узагальнюючи їх (та інші, що були сказані раніше – див. попередні статті), спробую зробити такі припущення:

– війна в Україні триватиме недовго (активна фаза), однак після певного затишку, знову прийде потрясіння;

– буде духовне пробудження. В Україну наближаються часи, коли Церква буде рухатися в силі знамен і чудес. Можливо, буде щось подібне, як було колись в Таллінні (Естонія), чи навіть як у дні апостолів;

– економічно часи будуть складні, і не лише в Україні. Америка захитається також (можливо навіть збуватимуться оті пророцтва Девіда Вілкерсона; хоча про них треба поговорити окремо, звісно критично);

– воєнні дії виникатимуть в багатьох місцях, по всій землі. Десь невдовзі дасть про себе знати Китай, і це буде несподіваністю і жахом для багатьох;

– Російську імперію жде крах, занепад. Хоч увага моя до пророцтв в Україні, але подекуди прослуховуючи пророцтва з Росії і Білорусі, зауважую, що там також йдуть попередження для Божого народу про грядущі важкі часи, і часто звучать слова, подібні до «плачьте о себе и о детях своих»;

– поки що теперішні і грядущі біди не стосуватимуться суто віруючих людей, вони під Божою охороною. Однак згодом, ворогу буде дозволено переслідувати Церкву, і тоді страждатимуть саме віруючі. Прийматимуться закони, які будуть не для блага віруючих;

– Другий прихід Христа на землю відбудеться зовсім скоро. Велика ймовірність, що це станеться за покоління, яке зараз в підлітковому віці (принаймні точно на його долю випадуть есхатологічні події, що описуються в Біблії). Однак точного часу ніхто не знає. А щоб говорити точніше, потрібно дочекатися, коли в центрі світової уваги буде Ізраїль, війна з ним.

Намагатимусь і далі щомісяця здійснювати подібний огляд пророцтв (стежте на блозі і в Telegram-каналі). Хоч і багато є лжепророцтв, але істинні пророцтва існують, і на них варто зважати… Основувати ж життя варто тільки на Писанні!

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2022-го року)

Автор: Олександр Геніш 

Впевнений, що ви не раз зустрічалися з такими пророцтвами. Йде масова розсилка повідомлень подібного змісту.

Я завжди скептично відношусь до таких пророцтв. Найперше тому, що нам невідомо джерело походження, де і ким було сказано це слово, і наскільки перевіреним є цей пророкуючий. Аргумент, що «інформація 1000%, бо мій швагро знаходиться в Америці і скинув це в сімейну групу» виглядає доволі смішно.

По друге, варто задати уточнююче запитання: За яким часовим поясом потрібно здійснювати ці молитви, Бог не уточнив? Бог є над часом, а тому дні, хвилини і секунди для нього не мають принципового значення. Молитва, яка була сказана за багато часу до настання якоїсь події, не втрачає свою силу і в момент настання цієї події. Молитва матері за сина, наприклад, продовжує діяти навіть після її смерті. Якщо вночі має статися якась біда, то ваша молитва вдень матиме таку ж саму вагу, як і молитва вночі. Хоча є індивідуальні випадки, коли Бог спонукав молитися конкретно в якийсь час…

Загалом, такі пророцтва дискредитують п’ятидесятників. Хтось апелював мені так: «вони ж не нашкодять, молитви забагато не буває, нічого немає поганого в тому, що люди будуть молитися в ці години». Погоджуюсь в тому, що молитися треба завжди. Схвалюю і пропозиції об’єднуватись в молитві в певні години, в тому числі і нічні. Але якщо це рішення людей, то подаваймо його відповідно, не маніпулюймо Ім’ям Божим.

Людині, яка не має відповідного досвіду віри, такі пророцтва можуть нашкодити. Бо якщо вона не зможе молитися у вказані години, то відчуватиме почуття вини і неповноцінності. А якщо все ж таки змусить себе слідувати цим вказівкам, то її емоційний і фізичний стан може зазнати руйнації. Через ці повітряні тривоги в людей і так сон порушений, хтось почергово спить. Замість того, щоб нормально помолитися перед сном з сім’єю чи у зібранні з народом Божим, мусять вставати опівночі, потім тільки заснувши, вставати о 3 годині ночі. Бо «Бог сказав» молитися в такі години… Вранці людина ніяка, не може нормально ні думати, ні працювати. Бо потрапила в рабство власних переконань… А ми, брати, до волі покликані. То навіть і нелогічно, коли церква зійшлася, щоб молитися, а Бог каже: моліться в такі то години…

Усе досліджуючи, тримаймось кращого!

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2022-го року)

Автор: Олександр Геніш 

Ті, хто стежать за моїми дописами, знають, що, серед іншого, об’єктом мого дослідження є п’ятидесятницький досвід. Постійно намагаюся моніторити різноманітні пророцтва та відкриття, які з’являються в п’ятидесятницькому середовищі. Не відразу їх публікую і не все сприймаю на віру, більшу частину взагалі пропускаю мимо уваги (особливо після пандемії, коли емоційна навала помножила кількість єретичних пророцтв), але деякі фіксую – десятки пророцтв зберігаються в моєму архіві на перевірці, перевірці часом.

Так от, задаюсь питанням: чи звіщав Господь про сучасні події (повномасштабну війну) заздалегідь? Відкриваю архів і починаю прослуховувати аудіозаписи. Тим, що гідне уваги, поділюся з вами.

У серпні місяці 2014 року, якраз на початку заворушень, я був на зібранні в одному із сіл Радивиліського району. Лунало пророцтво через дар вияснення мов такого змісту (подаю скорочено): «Вы слышали только о начале огня того, но он возгорится еще в большей мере. Много еще попалит он. Я возвещал о том через прежних рабов Моих, что подует ветер с севера и принесёт стужу. И Я возвещал через дальних пророков, что от севера придет бедствие на землю сию… Будет такое время смутное, говорит Господь, когда будет беспредел и произвол. И будут грабители и те, которые похищают чужое, ходить и грабить… Поплатятся некоторые имуществом своим, а некоторые будут спасаться бегством… То обстоятельство, которое будет в этой стране, смягчит сердца многих людей и начнут искать Бога… И то, что Я вам возвещал исполнится: пополнится число спасённых, наполняться верующими дома сии. И проявится сила Моя и слава Моя. Хотя время трудное будет, но препятствий действий Моей благодати никто не сделает»

19 березня 2020 року зафіксував таке слово: «в мире будет смятение, люди будут издыхать от страха и бедствия… Придет такое время, когда, выходя из дома, вы будете спрашивать: «Господи, можно ли идти? Останусь ли живая, возвращусь ли в дом свой? Не убьют ли?»… Ибо пройдет над вами, как туча это бедствие. Ненадолго. Но тревожное время приближается… Молитесь, чтоб вы не были робкими, чтоб не искали убежища и не говорили: как жаль, что мы не переселились в другие страны» .

24 березня 2020 року: «Вспомните, как тридцать лет назад, когда была скудость в народе Моем, Я обещал изобилие. И настало это время: обилие хлеба, обилие одежды, обилие транспорта, обилие духовной пищи. Но теперь будет наоборот. Настанет великая скудость, будет великое замешательство… Народ Мой должен пройти это время…»

27 жовтня 2021 року: «Не устрашайся! Не прислушивайся к тому, что говорит мир. Мир будет в панике. Море людское восшумит еще больше, слухи будут еще более тревожны…»

2 ‎листопада ‎2021 року: «…будет страх, тревога, и паника в людях. И будут искать убежища в вас и во Мне, – говорит Господь. И тогда те, которые и никогда не проповедовали, будут проповедниками. Трудность впереди вас, но Я помогу пройти!»

Кінець грудня 2021 року – початок січня ‎2022‎ року: «Ось ти розмишляєш в серці своєму, і говориш: «важкий рік був». Але ти не знаєш, який рік тебе чекає. Дух Святий так говорить: цей рік буде надто важким… Попереду велика битва… Нині час об’являти пости, бо ворог зібрав великі сили, і хоче завдати великої шкоди жителям цієї землі, жителям твоєї країни. Тільки ти, Церков Моя, можеш це зруйнувати! Ти можеш стояти в проломі на захист країни своєї, за захист домів твоїх, за захист дітей твоїх. О, народе Мій, підніми голос свій за молоде покоління! Матері, підв’яжіться в постах і молитвах, тривожачи небеса, щоб милість Моя була послана на дітей ваших, щоб були збережені їхні життя. Бо ворог посягне на тілесне життя, – говорить Дух Святий. Слухи воєнні підуть по землі, і буде велике потрясіння в народі. Страх опанує серця…»

6 лютого 2022 року: «То, что будет на земле, да не устрашает вас… Я знаю, как провести и сохранить. Надвигается, большое бедствие надвигается! Если очень будет народ Мой умалять, и обеты дадут предо Мною, особо молодое поколение, то Я рукою отведу в сторону то бедствие, которое нависло вокруг всей земли. И снова запрещу пожирающим, и тем, которые широко открыли рот, дабы поглотить бедных народа сего, и тех, которые намерены многих свести в погибель…»

Продовжую моніторити пророче служіння в п’ятидесятницькому середовищі. Закликаю усіх бути вкрай обережними у сприйнятті різноманітних пророцтв. Бо якщо одне з десяти почутих вами пророцтв (що стосується майбутнього) виявиться правдивим, то вам ще пощастило. Багато звучить «розмитих» пророцтв або пророчих слів для утіхи, настанови, докору – їх до уваги не беремо, вони не нашкодять, якщо лише не руйнують ваш внутрішній світ і віру. Але чим тоді вони відрізняються від проповіді? Хіба лише емоційним забарвленням…